menu

Bacalao



Bestelhoeveelheid

Bestelhoeveelheid  kilo los

Verpakkingsoptie

Los verpakt
Gastronormbak
Perportie vacuüm


Opmerking (optioneel)

Vangstgebied: FAO 27 Noordoostelijk deel Atlantische Oceaan

Vangst type: Wildvangst Zoutwater

Omschrijving: Nat gezouten kabeljauw die daarna lange tijd gedroogd is. In Spanje staat deze heerlijke vis bekend als Bacalao. Surinamers noemen het vaak Bakkeljauw en Nederlanders kennen het als Kabeljauw. In Brabant zijn er ook mensen die het Labberdaan noemen. Echter is de verzamelnaam veelal Klipvis. Klipvis is ontstaan vanuit de bekende Stokvis. Stokvis heeft de naam te danken aan de manier van drogen. Vroeger werd de vis op stokken gedroogd zodat deze langer houdbaar bleef. Tijdens zeetochten van de Vikingen kwamen deze in Portugal terecht, zij namen de Stokvis mee. Portugezen beschikten over zout en konden deze vissen ook zouten, hierdoor werd de vis nog langer houdbaar. De Portugezen kozen er toen voor om de vis te zouten voordat deze werd gedroogd. Dit kreeg de benaming klipvis. Klipvis was dusdanig lang houdbaar dat dit tot een jaar goed bleef aan boord van bijvoorbeeld eens schip met zeelui.

Artikelcode: 1259

Bacalao