menu
  • Nederlands Duits
  • winkelwagen

Roodbaarsfilet met huid porties

Graatloze geschubte filetporties met huid




Bestelhoeveelheid

Bestelhoeveelheid  portie

Gewicht portionering

Gewicht portionering  gram

Verpakkingsoptie

Los verpakt
Gastronormbak
Perportie vacuüm


Opmerking (optioneel)

Vangstgebied: FAO 27 Noordoostelijk deel Atlantische Oceaan

Vangst type: Wildvangst Zoutwater

Omschrijving: De roodbaars behoort tot de schorpioenvissen en niet, zoals de naam laat vermoeden, tot de zeebaarzen. Roodbaars is levendbarend en het wijfje kan zowat 350 000 levende larven ter wereld (ter zee) brengen. Het is een trage groeier. In de commerciele vangsten is de lengte tussen 35 en 55 cm gelegen. Uitzonderlijk kan soms een meter lengte bereikt worden. Hij voedt zich met haring en garnalen. De Roodbaars is een zoutwatervis die voorkomt in een gematigd klimaat. De diepte waarop de soort voorkomt is 100 tot 1000 meter onder het wateroppervlak. Hij woont hoofdzakelijk in Noordelijke (koude) gebieden en oceaan, bij de bodem. Bij ons uiterst zeldzaam. De vangsten (150 duizend ton) worden in hoofdzaak door de IJslandse en Russische vloot gemaakt. Roodbaars heeft zeer vast en smakelijk wit vlees en komt vooral gebakken goed tot zijn recht. Extra smaakondersteuning zoals een marinade is zeker welkom - zeker voor bereiding op de barbecue. U kan roodbaars ook frituren, roken of stoven. Roodbaars bevat levertraan met veel vitamine A.

Artikelcode: 1426

Roodbaarsfilet met huid porties