menu
  • Nederlands Duits

Over Vishandel Wennekes / Historie

Vishandel Wennekes is in 1928 opgericht door opa en oma Wennekes en is sindsdien uitgegroeid tot een professionele familie-onderneming. Tonny en Johanna Wennekes hebben na 40 jaar actieve bedrijfsvoering de zaak overgedragen aan hun zoon Dave Wennekes. Met steun van neef Hans van Zelst en zus Bernadette Wennekes is de 3e generatie ingezet.

We vinden het een uitdaging om het oude te eren en in stand te houden en tegelijkertijd constant op zoek te zijn naar nieuwe producten en nieuwe klanten. Op de markten waar opa vroeger al stond, staan wij nu nog steeds. Al ver voor de oorlog was Duitsland een belangrijk afzetgebied en dat is momenteel nog steeds een belangrijke groeimarkt. Tonny heeft de voedingsbodem voor de horecaleveringen gelegd. De laatste 8 jaar is dit uitgegroeid tot het dagelijks leveren aan zo'n 250 tot 300 hotels, restaurants en zorginstellingen in heel Gelderland en in Duitsland van Emmerich tot Düsseldorf.

Wennekes

Het blijft ambacht

Door deze combinatie van oud en nieuw is een zeer brede klantengroep ontstaan, aan wie we spekbokking en lekkerbek tot zeeduivelwangetjes en levende kreeft verkopen. Met alle moderne technieken wordt het bereik groter, de computer heeft zijn essentiële intrede gedaan in de handel. Eén ding is echter onveranderd gebleven: het ambacht blijft en het harde werken ook.
Ieder visje heeft haar aandacht nodig en gaat door vele handen voordat het verkoopklaar is. Ongeveer 55 paar handen inmiddels. Handen die de vis controleren, met de pincet ontgraten, dagvers fileren, de lekkerbekjes door het beslag halen en de klanten helpen, handen die alles reinigen en de sterke handen die de spullen bij de klant afleveren.