menu
  • Nederlands Duits
  • winkelwagen

Oesters Speciales de Gillardeau Nr 3-12

Mand 12 stuks - categorie 3




Bestelhoeveelheid

Bestelhoeveelheid  mand 12 st.

Opmerking (optioneel)

Vangstgebied: Frankrijk

Vangst type: Aquacultuur Zoutwater

Omschrijving: Een van de parel van de Franse oesterwereld: Gillardeau. Naast de Geay ook een bijzondere speciale oester. Speciales omdat ze aanzienlijk wat meer tijd en ruimte krijgt als de Fines de Clair.De schelp is mooi wit en van prachtig parelmoer. De smaak is kruidig en zoet en zout tegelijk met een hazelnootaroma. De oester is harmonieus vlezig, net als een biefstuk mals en krokant tegelijk.Hoe wordt de oester gekweekt?Aan het einde van de 19e eeuw, is Henri Gillardeau, de oprichter van Gillardeau, al heel vroeg gepassioneerd door de platte oesters van Marennes. Dertig jaar later, met de hulp van zijn vrouw, vinden we hem aan het hoofd van een oesterkwekerij erkend door de moderne en dynamische bedrijfsvoering.In de jaren 40, nemen Jean Gillardeau en zijn vrouw deze familiezaak over. In 1978 besluit Gerald Gillardeau ''Speciales'' oesters te produceren en te commercialiseren. Gerald Gillardeau produceert dit product, maar respecteert de methodes en de kennis van zijn voorvaderen. Ze selecteren hun oesters nog steeds met heel veel zorg: ze moeten een regelmatige vorm hebben, rond met een zeker volume.

Artikelcode: 6245

Oesters Speciales de Gillardeau Nr 3-12