menu
  • Nederlands Duits
  • winkelwagen

Stoombokking

Ca. 250 gram


€ 2,25
per stuk (incl. btw)




Bestelhoeveelheid

Bestelhoeveelheid  stuks

Verpakkingsoptie

Los verpakt
Gastronormbak
Perportie vacuüm


Opmerking (optioneel)


BESTELLEN VOOR PARTICULIEREN
Vangstgebied: FAO 27 Noordoostelijk deel Atlantische Oceaan

Vangst type: Wildvangst Zoutwater

Omschrijving: Onder de naam bokking wordt gerookte en gezouten haring aangeboden. Bij gebrek aan conserveringsmogelijkheden waren tot het eind van de negentiende eeuw bokkingen in drie soorten verkrijgbaar: laffe bokking, taaie bokking en harde bokking. Laffe bokking was slechts kort gerookt en enkele dagen houdbaar; taaie bokking enkele weken en harde bokking enkele maanden. Vooral de harde bokking werd in miljoenen stuks geexporteerd, vooral naar Duitsland.Modern onderscheid is dat tussen stoombokking (warmgerookt en iets gerimpelder) en spekbokking (koudgerookt en gladder). Verwante bewerkingen van haring zijn de kipper, opengeklapt en warm gerookt, en de brado, koud gerookt en ook opengeklapt.Bokking is eeuwenlang volksvoedsel nummer een geweest, goedkoop verkrijgbaar en lang houdbaar. Door de verlaging van de vleesprijzen aan het einde van de negentiende eeuw verdween deze positie. Spekbokking en bakbokking zijn nog wel verkrijgbaar bij Nederlandse viswinkels, maar leiden op het menu een marginaal bestaan. Maar koks let op: Culinair zijn er veel mogelijkheden met bokking.

Artikelcode: 5370

Stoombokking